miercuri, 9 mai 2018

Colecția Chanel Cruise 2018/2019, lansată într-un mod spectaculos la Paris

De câteva sezoane, marile case de modă ca Chanel, Gucci, Dior sau Louis Vuitton au avut obiceiul de a-și trimite invitații în locații exotice sau speciale, oricum, doar tipice nu, pentru prezentarea colecțiilor Cruise. Anul acesta însă, acestea vor avea toate loc la Paris, iar azi vorbim despre Chanel Cruise 2018/2019.


Debutul i-a aparținut lui Karl Lagerfeld pentru Chanel Cruise 2018/2019 și, să recunoaștem, a ridicat ștacheta pentru tot sezonul!
Când vine vorba de Chanel și Paris, locul unde au loc absolut toate prezentările este incinta spectaculoasă a Grand Palais, Lagerfeld surprinzându-și mereu invitații cu decoruri fabuloase și un mise-en-scene unic. Bref, pentru colecția Chanel Cruise 2018/2019, designerul a decis că este timpul pentru o croazieră! Așa că a construit un vapor retro în mijlocul Grand Palais, pe care l-a botezat La Pausa, după numele casei de vacanță a lui Gabrielle Chanel din sudul Franței. Simplu și sugestiv, nu?
Ținutele propuse au o nostalgie a anilor 80, când Karl Lagerfeld s-a instalat la cârma casei Chanel, dar sunt pline și de referințe la faptul că cea care a inventat ideea unei colecții de tip cruise (sau resort), adică o colecție dedicată vacanțelor și lifestyle-ului, a fost Mademoiselle Coco (Gabrielle Chanel), în Deauville în 1919.